Uddelinger og priser, LF Experiment

Lundbeckfonden giver 60 mio. kr. til dristige videnskabelige ideer

forsker

Det væltede ind med ansøgninger – i alt 293 – da Lundbeckfonden tidligere i år åbnede for ansøgninger til en helt ny forskningspulje – LF Experiments.

Ansøgningerne er nu gennemgået, og 31 projekter endte med at få støtte. I gennemsnit får hvert projekt tæt ved to millioner kr., og den samlede uddeling til LF Experiments er 60 millioner kr.

LF Experiments er sat i verden for at støtte dristige, banebrydende ideer, som har potentiale til at ”ændre måden, vi ser verden på”. Der er tale om såkaldte højrisikoprojekter – projekter, hvor Lundbeckfonden bevidst satser på særligt ’krøllede hjerner’ i håb om at fremme usædvanligt innovative/nyskabende og originale løsninger.

”Men sådan må det nødvendigvis være, når man som tilfældet er med LF Experiments forsøger at fremme løsninger, som går helt nye veje. Og den risiko tager vi gerne i et forsøg på at stimulere nogle af de mange spændende ’vilde’ tanker, som ligger ude i det danske forskermiljø”, siger Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

Følgende forskere har fået støtte: