Hvert år modtager Lundbeckfonden mere end 800 ansøgninger og uddeler min. 500 mio. kr.

Alle ansøgninger behandles konfidentielt. Læs mere om vores GDPR politik ved at hente dokumentet i højre side.

Ansøgningerne bedømmes af fondens videnskabelige bedømmerpaneler og eksterne fageksperter. Ansøgninger om rejsestipendier bliver behandlet administrativt af fonden.

Alle bedømmelser sker under iagttagelse af almindeligt accepterede retningslinjer for habilitet.

Biomedicinske og sundhedsvidenskabelige ansøgninger bliver vurderet i forhold til videnskabeligt indhold, ansøgers kvalifikationer og kvaliteten af det faglige miljø på værtsinstitutionen.

Fondens bestyrelse træffer den endelige beslutning om alle bevillinger. For visse programmer har bestyrelsen givet mandat til bedømmerpanelet om at træffe den endelige afgørelse. Du vil få afgørelsen på din ansøgning per e-mail kort tid efter afgørelsestidspunktet.

Retningslinjer for habilitet

Lundbeckfonden anvender nedenstående regler og principper om habilitet. De tager udgangspunkt i Forvaltningslovens kapitel 2 om inhabilitet. Habilitetsreglerne er udarbejdet for at sikre balancen mellem tilstedeværelsen af fagkundskab, gennemsigtighed og upartiskhed i Lundbeckfondens afgørelser.

Reglerne er gældende for Lundbeckfondens bestyrelsesmedlemmer, komitémedlemmer fra Lundbeckfondens uddelingskomitéer, eksterne bedømmere, direktionen samt andre personer som har indflydelse på Lundbeckfondens uddelingsbeslutninger.

Inhabilitet

En person er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis

  1. vedkommende selv har en personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald
  2. vedkommende har en familiær relation til ansøger, så som ægtefælle/samlever (nuværende og tidligere), beslægtede eller besvogrede i op- eller nedstigende linje eller i sidelinjen så nær som søskendebørn eller andre nærstående, der har en personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald
  3. vedkommende er eller har været vejleder for ansøger eller på anden måde arbejder eller har arbejdet tæt sammen med ansøger indenfor de seneste fem år
  4. vedkommende er anbefaler af ansøger på den aktuelle ansøgning,
  5. vedkommende har publiceret sammen med ansøger indenfor de seneste fem år,
  6. vedkommende vil indgå i et nært, fagligt samarbejde med ansøger i det ansøgte projekt,
  7. vedkommende er ansat i en offentlig institution, (f.eks. et fakultet eller hospital) hvor vedkommendes leder er ansøger, eller medlemmet har ledelsesansvar for ansøgeren. I særlige tilfælde, hvor en sag har afgørende betydning for ansættelsesstedet vil enhver ansat eller leder fra denne institution være inhabil,
  8. ansøgeren er fra en forskergruppe, som vedkommende er eller har været medlem af indenfor de seneste fem år,
  9. der i øvrigt foreligger omstændigheder, som er egnede til at vække tvivl om vedkommendes upartiskhed

Vedkommende, som er inhabil eller på anden måde kan være tvivl om sin egen habilitet i en sag, er forpligtet til på forhånd at give Lundbeckfonden besked om dette. Det betragtes som brud på habilitetsreglerne, hvis dette ikke efterleves.

Retningslinjer i tilfælde af inhabilitet

Vedkommende, der er inhabil i forhold til en sag, må ikke træffe afgørelse, deltage i afgørelsen eller i øvrigt medvirke ved behandlingen af den pågældende sag.

Hvis en person har en mulig interessekonflikt eller der på anden måde er tvivl om personens habilitet i en given situation, afgør det respektive udvalg eller komités formand i samarbejde med ledelsen,  om interessekonflikten medfører inhabilitet.

Konsekvens ved brud på habilitetsregler

Kan det påvises, at en person har brudt Lundbeckfondens habilitetsregler vil det have følgende to konsekvenser:

  • Bedømmelsen af ansøgningen skal gå om og behandles af det respektive udvalg eller komité uden indflydelse af inhabile medlemmer, på samme vis som det ville være foregået hvis habilitetsreglerne ikke var blevet brudt
  • Alle tilfælde hvor habilitetsreglerne brydes eller omgås, rapporteres dette til fondens bestyrelse, som vil forestå den videre behandling.