Postdocs

Kavya Vinayan Pushpalatha

Molecular mechanisms of presynaptic long-term plasticity and its implications in synaptopathy

Postdoc
University of Copenhagen

Kavya Vinayan Pushpalatha, Institut for Neurvidenskab ved Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden modtaget en LF Postdoc forskningsbevilling på 1.999.197 kr.

Om projektet
Hjernecellers kommunikation er afhængig af frigivelsen af en såkaldt aktionspotentiale (AP)-induceret præsynaptisk neurotransmitter (NT) ved frigivelsessteder og på NT-detektion af de postsynaptiske celler. For at sikre stabil signaloverførsel skal denne kommunikationsform tilpasse sig udfordringer. Og kommunikationen er udfordret, hvis postsynaptiske celler bliver mindre NT-følsomme.

For at genoprette basislinjetransmission i dette tilfælde, kompenserer hjernecellerne ved en stigning i mængden af ​​NT'er frigivet pr. AP ved at aktivere en redningsmekanisme kendt som præsynaptisk homøostatisk potentiering (PHP). Synapser opnår dette under vedvarende udfordringer med at øge de lokale mængder af det konserverede protein Unc18. 

Humane unc18-mutationer er genetisk forbundet med neurologiske lidelser som epilepsi og Dravet syndrom, en dødelig sygdom karakteriseret ved tilbagevendende anfald, hvilket antyder at disse symptomer skyldes uarbejdsdygtig langvarig PHP. På trods af dets relevans for sundhed og overlevelse er de cellulære og molekylære mekanismer, der opretholder strukturelle og funktionelle synaptiske ændringer under langsigtet PHP, endnu ikke løst. Projektet vil forsøge at løse dette ved at kombinere etablerede PHP-assays med kraftfulde metoder (genetik, elektrofysiologi, STED) i Drosophila som et modelsystem.

En afdækning af principperne for langsigtet PHP vil afsløre, hvordan nervesystemer på tværs af arter fortsætter med interne og eksterne udfordringer (mutationer, sygdomme, forurening), og kan hjælpe med at definere patologiske mekanismer og bidrage til udviklingen af ​​nye behandlinger.

Kavya Vinayan