Lundbeckfonden Ventures - Nyt

Lundbeckfonden Ventures investerer i antidot mod blodfortyndere

Blodceller

Med en samlet serie B-investering på 32 mio. euro, som bl.a. Lundbeckfonden Ventures er med i, går hollandske VarmX’ udvikling af lægemiddelkandidaten VMX-C001 ind i næste fase.

Mange med risiko for blodpropper tager blodfortyndende medicin kaldet faktor Xa-hæmmere. For to-tre procent af patienterne, som kommer ud for akutte ulykker eller uventet skal opereres, kan medicinen imidlertid føre til alvorlige blødninger. Og cirka 50-70 procent af disse har brug for en antidot, der stopper den blodfortyndende effekt.

Sammen med et syndikat af investorer har Lundbeckfonden Ventures netop deltaget i en finansieringsrunde på 32 mio. euro i det hollandske firma VarmX, der udvikler en sådan antidot, kaldet VMX-C001.

”Brugen af blodfortyndende medicin stiger, og derfor vil behovet for at modvirke effekten i akutte situationer også blive større,” siger Casper Breum, Senior Partner i Lundbeckfonden Ventures.

”Der er et enkelt konkurrerende produkt på markedet, men det har nogle ulemper – for eksempel er det vanskeligt at bruge i akutte situationer, det skal gives gennem drop under hele operationen, og patienter har øget risiko for blødning og blodpropper. Der er altså et klart uopfyldt behov for et sikrere produkt, der kan gives i samme dosis til alle patienter ved en enkelt injektion. Efter vores mening har VMX-C001 potentialet til at imødekomme det behov, og det er derfor, vi nu investerer i VarmX,” siger han.

Finansieringen skal frem til udgangen af 2021 bruges til at afklare, om stoffet er sikkert, veltolereret og har den ønskede terapeutiske effekt i mennesker samt sætte skub i planerne for evt. videre produktion og salg.

Syndikatet af nye investorer – udover Lundbeckfonden Ventures – består af Ysios Capital (Spanien), Inkef Capital (Holland) og Life Science Partners (LSP) (Holland) – samt de nuværende investorer Biogeneration Ventures og InnovationQuarter.

For yderligere oplysninger kontakt:

Casper Breum, Senior Partner i Lundbeckfonden Ventures, på tlf. 4045 5969 eller cb@lundbeckfonden.com