DARE Programme 2023

Next stop, San Francisco

De fem DARE Fellows hos Lundbeckfonden

Mød årets DARE Fellows 2023: Anna-Sophie Thein, Jakob Sørensen, Laurits Mathiesen, Pam Huntjens og Frederikke Elnegaard

Fem unge forskertalenter er kommet på vingerne. Foran dem venter en spændende rejse, der givetvis vil forme dem for livet. De næste 10 måneder står den på hårdt arbejde på forskningsophold ved elite-universiteter i USA.

Det er ikke hver dag, man som ung medicinstuderende kan kalde sig forsker, og mænge sig med eliten. Det kan de fem nye DARE Fellows, Anna-Sophie, Laurits, Jakob, Pam og Frederikke, så snart de lander i San Francisco og trækker i kitlen for at indtage nogle af verdens førende labs ved Stanford University og University of California i San Francisco (UCSF).

Det er niende år i træk, at Lundbeckfonden sender danske medicinstuderende på forskningsophold i USA – det sker med uformindsket appetit på forskerdrømmen og et pre-graduate scholarship i ryggen. De fem unge medicinstuderende kan roligt droppe den falske beskedenhed, for de har selv stillet projektforslagene, ansøgt om legatet og udvist stort talent og initiativ for at komme gennem nåleøjet. Nu får de så endelig muligheden for at prøve kræfter med deres forskningsambitioner i et af verdens førende midtpunkter for forskning og entreprenørskab – og med hver deres eliteforsker som mentor.

Vidt forskellige projekter

Projekterne befinder sig alle inden for det sundhedsvidenskabelige område, men ellers er det meget forskellige emner, året skal gå med at forske i for de fem: Tidlige tegn på psykose og skizofreni, netværk og nye matematiske modeller til udvikling af terapi for spasticitet og skader i bevægeapparatet, forudsigelser om hjertepatienters behov for pacemaker, sjældne hjernesygdommes genetik og sygdomsfremkaldende tarmbakterier hos kronikere.

Med billetten følger et all-inclusive udvekslingsophold, der er blevet et særkende ved forskningsprogrammet DARE (Danish American Research Exchange), og giver frie hænder til at forfølge ambitionerne og drømmen om en forskerkarriere.

De fem studerende bor sammen i San Francisco under hele opholdet.

Hvad skal der til?

Det kræver noget særligt at få muligheden for et DARE-ophold i San Francisco. Men det grundlæggende krav er, at man læser medicin ved et dansk universitet og har bestået bachelordelen – og så skal man være talentfuld ud over det gennemsnitlige.

Den studerende skal i øvrigt have godkendt projektet inden afrejsen til USA, og have både en dansk og en amerikansk mentor at sparre med. Samtidig bliver man indskrevet enten på Stanford University eller UCSF og skal følge undervisningen her under hele DARE-opholdet.

Under opholdet i USA skal den studerende afslutte et forskningsprojekt og på sigt publicere resultaterne i et internationalt tidsskrift.

Programmet - DARE FELLOWSHIP - ledes af Innovationscenter Danmark med støtte fra Lundbeckfonden.

 

Mød de fem DARE Fellows 2023:

Anna-Sophie Thein

Anna-Sophie Thein studerer medicin på Københavns Universitet og skal de kommende ti måneder til San Francisco for at forske i...

Pam Huntjens

Pam Huntjens har tarmbakterier på kornet, når hun det næste år skal forske ved UCSF i USA.

Frederikke Elnegaard

Frederikke Elnegaard har sat medicinstudierne ved Aalborg Universitet på pause det kommende år for at forske i tidlige tegn på psykose...

Jakob Sørensen Dare 2023

Jakob Sørensen er på jagt efter de forbindelser i centralnervesystemet, der går i kludder, når man bliver ramt af en rygmarvsskade.

LAURITS MATHIESEN

Laurits Mathiesen har sat medicinstudierne ved Aalborg Universitet på pause det kommende år for at forske i en sjælden genetisk...