Pressemeddelelse

Ændring i Lundbeckfondens ledelsesteam

Bertil From CFO LF

Bertil From - CFO, Lundbeckfonden.

Bertil From åbner et nyt kapitel i sin karriere, når han senest i 2023 – efter 16 år som finansdirektør og ansvarlig for fondens finansielle investeringer – forlader Lundbeckfonden. Fonden tilpasser derfor sin organisation, og Søren Christiansen er udnævnt til økonomidirektør (SVP finance) og indtræder i fondens ledelsesteam.
 

Lundbeckfonden vil inden sommeren 2023 tage afsked med Bertil From, der igennem mange år har stået i spidsen for fondens betydelige finansielle investeringer og økonomiafdeling, hvor han har ydet et væsentligt bidrag til fondens markante udvikling og finansielle resultater, der i 2021 satte rekord og leverede fondens bedste resultat nogensinde. Bertil From er Cand.polit. og kom til Lundbeckfonden i 2006 efter mange år i Danske Bank og Nationalbanken.

Fonden har udnævnt Søren Christiansen til Økonomidirektør/SVP finance. Søren Christiansen er statsautoriseret revisor og kom til fonden i 2017 efter mange år i revisions og rådgivningsbranchen, hvor han bl.a. var partner hos EY. Søren har i fonden ansvar for finans, HR og IT og vil fremadrettet indgå i fondens ledelsesteam som fondens Økonomidirektør.

”Vi er meget kede af, at Bertil søger nye veje. Det bliver et stort savn for fonden, og det er store sko, der skal udfyldes. Samtidig er jeg glad for at vi har nye stærke kræfter klar til at tage over, og jeg ser meget frem til at få Søren Christiansen ind i fondens ledelsesteam. Fonden er vokset, og vores ambitioner er høje. Det kalder på løbende tilpasning af fondens organisation, og vi vil i løbet af efteråret og videre ind i 2023 løbende implementere tiltag og ændringer, der matcher vores strategi og aktiviteter,” siger Lene Skole.

 

 

 

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter, bundet sammen af ønsket om at skabe innovation og ny viden til glæde for patienter. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder – Lundbeck, Falck og ALK – og en aktiv investor i de finansielle markeder, i danske biotekvirksomheder og i dansk forskning gennem fondens uddelinger til sundhedsvidenskabelige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter. Fondens uddelinger udgør mere end DKK 500m årligt og har et særligt fokus på hjernen. Det omfatter verdens største pris til hjerneforskning: The Brain Prize.