LF Fellows 2022

Syv yngre forskere får hver 10 mio. kr.

Lundbeckfonden uddeler i 2022 i alt 70 mio. kr. til årets fellows – nu er bevillingsmodtagerne fundet.

Portraits of LF Fellows 2022

 

Muligheden for at oprette egen forskningsgruppe ved et dansk universitetshospital eller et dansk universitet – og samtidig få fem års arbejdsro til virkelig at fordybe sig i et projekt inden for det sundhedsvidenskabelige område.

Det er, hvad yngre forskere kan se frem til, hvis de får et LF Fellowship – som er på i alt 10 mio. kr., der udbetales over en periode på fem år.

”Bevillingen kan også kan søges af udenlandske forskere, som ønsker at etablere egen videnskabelig gruppe i Danmark - og LF Fellowships er traditionelt meget populære. Sådan har det også været i år, hvor vi uddeler dem for 16. gang”, fortæller Line V. Kristensen, scientific project manager i Lundbeckfonden.

Årets fellows – i alt syv – er nu udpeget. Fire af projekterne er inden for det neurovidenskabelige område, to drejer sig om cancerforskning – og et handler om kronisk nyresygdom.

Der er tale om en række meget spændende projekter, og i det hele taget afspejlede 2022-ansøgerfeltet en stor talentmasse, siger Line V. Kristensen:

”Der er virkelig grund til at glæde sig over, at så mange talentfuldeyngre forskere ønsker at gøre karriere her i landet – det viser, at den sundhedsvidenskabelige forskning står stærkt i Danmark”.

Følgende syv forskere har fået et Lundbeckfonden Fellowship 2022: