Lundbeckfonden - Forsiden, Uddelinger og priser

Nyt panel skal udpege Lundbeckfondens største hjernesatsninger

The Brain Prize 2019

Lundbeckfondens nye Grants and Prizes-panel er på plads, og de seks internationale topforskere i panelet er klar til at vurdere fondens største hjernesatsninger.

Seks topforskere bliver det kritiske kvalitetsfilter, der skal bidrage til at virkeliggøre Lundbeckfondens ambition om, at Danmark skal være en af verdens førende hjerneforsknings-nationer.

De seks forskere kommer til at udgøre et nyt Grants & Prizes Panel, som blandt andet skal hjælpe Lundbeckfonden med at udvælge de projekter og professorer, der er så lovende, at de i særlig grad skal have økonomisk støtte til at gå nye og innovative veje inden for hjerneforskningen.

Hertil kommer, at panelet skal bistå med at udvælge yngre forskere, Lundbeckfonden ønsker at støtte via et femårigt fellowship.

Den endelige sammensætning af panelet er nu på plads. Der er tale om tre danske og tre udenlandske forskere – de danske medlemmer er i forvejen fundatsvalgte medlemmer af Lundbeckfondens bestyrelse.

”Og tilsammen udgør disse seks forskere et særdeles kompetent team,” vurderer professor Thomas Sinkjær, Lundbeckfondens forskningsdirektør.

Grants & Prizes Panelet har følgende medlemmer:

  • Professor Ray Dolan, leder af UCL -Max Planck Centre for Computational Psychiatry and Ageing Research (et samarbejde mellem University College London, UK, og Max Planck Insituttet, Tyskland). Dolan var en af de tre forskere, der i 2017 modtog ’The Brain Prize’ fra Lundbeckfonden.
  • Professor Michael Kjær, Institut for Klinisk Medicin, Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet. Medlem af Lundbeckfondens bestyrelse.
  • Professor Susanne Krüger Kjær, Gynækologisk Klinik, Rigshospitalet, Københavns Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Medlem af Lundbeckfondens bestyrelse.
  • Professor Monica di Luca, Institut for Farmakologi, University of Milano, Italien. Monica di Luca er desuden præsident for European Brain Council (EBC).
  • Professor Gunhild Waldemar, Neurologisk Klinik, Rigshospitalet, samt Københavns Universitet. Medlem af Lundbeckfondens bestyrelse.
  • Professor Daniel Wolpert, Zuckerman Mind Brain and Behavior Institute, Columbia University, USA. Wolpert er internationalt kendt for studier, der viser, hvordan menneskets hjerne kontrollerer bevægelser.