Nyt hos Lundbeckfonden

Lundbeckfonden udvider ledelsen med to stærke profiler

Inge og Jan

Inge Berneke og Jan Egebjerg

Lundbeckfonden har pr. 1. august ansat Inge Berneke i en nyoprettet stilling som Senior Vice President Strategy, HR and Public affairs og Jan Egebjerg som Senior Vice President Grants & Prizes.

Inge Berneke kommer fra en stilling som partner i det globale konsulenthus, Egon Zehnder, hvor hun blev ansat i 2005. Hun er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og Institut d’Études Politiques de Paris (1997) og MBA fra INSEAD i Frankrig (2000).

Jan Egebjerg kommer med en tung ledelsesmæssig og neurovidenskabelig ballast, senest fra en ansættelse hos Janssen Pharma som Senior Director baseret i Belgien. Før det fungerede Jan Egebjerg gennem 19 år i ledende forskningsstillinger, senest som VP for neurodegeneration i H. Lundbeck A/S og før det i Novo Nordisk. Jan har samtidig været tilknyttet Aarhus Universitet som lektor. Jan Egebjerg har en kandidatgrad i kemi og fysik fra Aarhus Universitet (1987) og en PhD fra samme sted i 1993.

Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden, udtaler: ”Erhvervsdrivende fonde har stor indflydelse på samfundet i kraft af deres ejerskaber, investeringer og uddelinger, og vi mødes derfor også helt rimeligt med stigende krav fra vores interessenter om transparens og professionalisme. Jeg er derfor umådelig glad for, at vi har kunne tiltrække to så stærke profiler til Lundbeckfondens ledelse. Jeg er overbevist om, at vi nu står stærkt rustet til at imødegå de kommende års spændende og ambitiøse udfordringer.”

Som ejer af H. Lundbeck, ALK og Falck samt en portefølje af banebrydende biotekselskaber i USA og Europa er Lundbeckfonden en af Danmarks største erhversdrivende fonde. Hvert år uddeler Lundbeckfonden over en halv mia. kr. til danskbaseret sundhedsvidenskabelig forskning, hvoraf langt over halvdelen går til hjerneforskning. På den måde finansierede fonden i 2018 755 forskerstillinger ved danske universiteter. Gennem sine uddelinger styrker fonden alle karrieretrin for forskerne, hvilket er en vigtig brik i arbejdet med at løfte Danmark op blandt verdens førende hjerneforskningsnationer.