Nyhed

Lundbeckfonden er Danmarks mest åbne fond

Lundbeckfonden

Tidligere var de store fonde forbundet med høje paneler, cigarrøg og diskretion. Men de seneste år har budt på en udvikling i retning af mere åbenhed, og fondene holder ikke længere kortene så tæt til kroppen.

Det viser en ny analyse fra konsulentfirmaet Kraft & Partners, som hvert år vurderer de største danske fondes transparens. Ifølge den nye rapport, som Altinget omtaler, er Lundbeckfonden Danmarks mest åbne fond, og det glæder adm. direktør Lene Skole, som netop har transparens for øje:

”Tidligere fulgte mange af fondene ordsproget om, at den, der lever stille, lever godt. Men når man forvalter så mange penge, som vi gør, så har man også et stort ansvar, og det indebærer bl.a., at man åbent fortæller omverden, hvad man laver,” siger Lene Skole.

Vurderet på 30 parametre
Danmarks 25 største fonde er blevet vurderet på 30 forskellige parametre som fx god fondsledelse, håndtering og behandling af ansøgninger samt oplysninger om årsrapport og årsberetning, og her opfylder Lundbeckfonden 27 ud af de 30 parametre – efterfulgt af Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden, der begge opfylder 26 ud af parametrene.

”Uddelinger fra private fonde er helt afgørende for finansieringen af fx den danske forskning, og i disse år når de private uddelinger til forskning og innovation samme niveau som de offentlige. Derfor er det vigtigt at fortælle om det gode arbejde, fondene gør, og den betydning vi har for samfundet,” siger Lene Skole.

Se Interview med Lene Skole: