Nyhed

Danmarks mest transparente fond for tredje gang i træk

Lene Skole

Lundbeckfonden ligger igen i år helt i toppen af fondenes transparensbarometer.

Som hovedaktionær i store selskaber og som uddeler af anseelige støttebeløb følger et stort ansvar for åbent og ærligt at fortælle omverden, hvad man laver, og hvordan man gør det.

Det er filosofien bag Lundbeckfondens arbejde med transparens, og det har netop skaffet fonden en førsteplads på fondenes transparensbarometer for tredje år i træk.

”Fondene i Danmark spiller en stor rolle i erhvervslivet og har enorm betydning for fx forskningen og kulturlivet, og ikke mindst derfor synes vi, at det er både rigtigt og rimeligt, at vi lægger vores aktiviteter åbent frem,” siger adm. direktør i Lundbeckfonden, Lene Skole.

Transparensbarometeret er lavet af konsulentfirmaet Kraft & Partners, som hvert år vurderer de største danske fonde på 35 transparens-parametre, og her ligger vi altså helt i top – som den eneste fond opfylder vi alle 35 parametre.

”Når man arbejder dedikeret med noget over så lang tid, som vi har arbejdet med transparens, så er det en stor tilfredsstillelse, at det anerkendes. Transparens er et nøglebegreb i Lundbeckfonden, og for os betyder det ikke bare, at vi fremlægger vores økonomi og uddelinger, men også at vi fortæller aktivt om, hvad vores formål er, hvilken strategi vi arbejder ud fra, og hvad de største risici er,” siger hun.

Lundbeckfonden uddeler hvert år en halv milliard kroner til sundhedsvidenskabelig forskning.