Ny senior vice president for strategiske ejerskaber

Arne Due-Hansen er ny chef for strategiske ejerskaber i Lundbeckfonden

Arne Due-Hansen

Lundbeckfonden får Arne Due-Hansen ombord i en ny stilling som senior vice president for strategiske investeringer, Strategic Investments.

Lundbeckfonden vokser og udvider ledelsesteamet med stærk profil inden for strategiske investeringer. Arne Due-Hansen får en central rolle i at udvikle fondens ejerskaber og opsøge nye investeringsmuligheder.

Lundbeckfonden får Arne Due-Hansen ombord i en ny stilling som senior vice president for strategiske ejerskaber, Strategic Ownerships. Han træder samtidig ind i ledelsesgruppen i fonden.

Arne Due-Hansen har bred erfaring fra bankverdenen, senest i Danske Bank, hvor han i en lang årrække har været seniorrådgiver inden for store strategiske opkøb og investeringer, M&A. Nu får han en vigtig rolle i fonden, hvor han skal være med til at styrke hele området for fondens strategiske ejerskaber, understøtte den internationale udvikling af fondens ejerskaber og hjælpe med at opsøge og identificere nye strategiske investeringsmuligheder inden for healthcare.

Arne Due-Hansen ser også frem til at bidrage med sparring til den øgede værdiskabelse i Lundbeckfondens strategiske ejerskaber, Falck, ALK og Lundbeck.

– Lundbeckfonden ejer nogle af landets største virksomheder inden for healthcare. Virksomheder, som kan måle sig med de bedste i verden. Samtidig har fonden et skarpt fokus på at skabe flere healthcare-succeser i Danmark, både som langsigtet ejer, og gennem direkte investeringer i danske start-ups inden for biotek, der rummer et stort og spændende potentiale. Jeg glæder mig til at blive en del af et i forvejen stærkt team, der allerede er godt klædt på takket være en stærk indsats ført an af min nye kollega Morten Jarlstrup, siger Arne Due-Hansen.

Med Arne Due-Hansens tiltrædelse opruster Lundbeckfonden og tilpasser organisationen i tråd med fondens 2030-strategi, der blev lanceret i slutningen af 2020.

– Fonden er vokset, og vores ambitioner er høje. Derfor er vi glade for at byde velkommen til Arne Due-Hansen, som med sine stærke kompetencer og brede erfaring inden for opkøb og investeringer fra finanssektoren kommer til at spille en central rolle i eksekveringen af vores 2030-strategi i arbejdet med at udvikle fondens portefølje af strategiske ejerskaber og investeringer, siger Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden.

Arne Due-Hansen er uddannet på CBS i Finance & Accounting (Msc) 1986, og har en lang karriere bag sig med analyse og strategiske investeringer. Udover sit arbejde i Danske Bank (2014-2022) har han også en fortid som direktør i spidsen for Corporate Finance i SEB (1997-2013).

 

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter, bundet sammen af ønsket om at skabe innovation og ny viden til glæde for patienter. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder – Lundbeck, Falck og ALK – og en aktiv investor i de finansielle markeder, i danske biotekvirksomheder og i dansk forskning gennem fondens uddelinger til sundhedsvidenskabelige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter. Fondens uddelinger udgør mere end 500 mio. kr. årligt og har et særligt fokus på hjernen. Det omfatter bl.a. verdens største pris til hjerneforskning: The Brain Prize.