Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden investerer i middel mod sjældne tumorer

Tuber

Det nystartede amerikanske selskab Tiburio, der er i gang med at udvikle et middel mod sjældne tumorer tæt ved hypofysen, henter en samlet investering på godt 200 mio. kr. – bl.a. fra Lundbeckfonden Ventures.

Lundbeckfonden Ventures har – sammen med en række andre investorer – investeret i alt 200 mio. kr. i det nystartede Tiburio.

Selskabet arbejder på at udvikle et lægemiddel, der har potentialet til at reducere størrelsen eller helt stoppe væksten af specifikke tumorer tæt ved hypofysen. Sygdommen er sjælden, og en voksende tumor kan bl.a. medføre hormonel ubalance, epilepsi og synsforstyrrelser for patienterne.

Hidtil har man kun kunnet behandle sygdommen ved at bortoperere tumoren. Operationen foregår gennem næsen, da tumoren sidder inde midt i hovedet under hjernen og er svært tilgængelig. Mens 60 procent af patienterne oplever, at operationen virker, så er den for 40 procent i bedste fald ikke tilstrækkelig. Resterne af tumoren vokser ud igen og kræver en ny operation eller strålebehandling. Disse opfølgende behandlinger fører ofte til markante bivirkninger og kan bl.a. betyde, at patienterne ender i livslang hormonbehandling.

”Det er ikke en sygdom, der er akut kritisk for patienterne, men når tumoren over tid bliver for stor, skaber den en masse gener, og bortoperation har vist sig ikke at være nogen optimal løsning. Det stof, Tiburio nu vil tage gennem en klinisk udvikling, har potentialet til at reducere og måske endda helt stoppe væksten af tumorerne, så patienterne slipper for gener og en evt. genoperation,” siger Mette Kirstine Agger, der er managing partner i Lundbeckfonden Ventures.

”Jeg er overbevist om, at langt de fleste patienter, hvis de får valget mellem medicin og operation tæt på hjernen, foretrækker medicinen, såfremt Tiburio kan dokumentere den kliniske effekt. Derfor tror jeg også på potentialet i det her lægemiddel – og på Tiburio,” siger Mette Kirstine Agger.

Investeringen i Tiburio sker via inkubatorselskabet Cydan, der skaber virksomheder indenfor behandling af sjældne genetiske sygdomme. Bag Cydan står en række amerikanske investorer og Lundbeckfonden Ventures.