fbpx

Andre rapporter

Kortlægning af dansk neurovidenskab

I begyndelsen af ​​2016 besluttede Lundbeckfondens bestyrelse en række aktiviteter med ambitionen om at bidrage til at gøre Danmark til verdens stærkeste hjerneforskningsnation.

At levere på en sådan ambition kræver et solidt udgangspunkt baseret på en dyb indsigt i de nuværende styrker i dansk hjerneforskning.

Den mest robuste metode til måling af forskningsstyrke er bibliometrisk (også kendt som scientometrisk) analyse, hvorved effekten af ​​forskningsresultaterne vurderes ved hjælp af indeks udledt af information om, hvor videnskabelige artikler udgives (dvs. i hvilke videnskabelige tidsskrifter), og hvor ofte de videnskabelige artikler er citeret af forfattere af andre videnskabelige artikler.

Derfor besluttede Lundbeckfonden at udføre en scientometrisk analyse af dansk hjerneforskning (i denne rapport kaldet neurovidenskabsforskning, der omfatter grundlæggende og klinisk forskning, herunder psykiatri), der beskriver den danske hjerneforskning, og hvordan dette felt har udviklet sig i løbet af de sidste 10 år (2005 -2015) i forhold til syv andre lande; USA, Canada, Holland, Storbritannien, Tyskland, Schweiz og Sverige.

Læs rapporten her

Lundbeckfonden

Nyheder

BONESUPPORT HOLDING AB (publ) announces that the patient enrolment schedule for the ongoing FORTIFY study is extended
21. august 2019
Lundbeckfonden udvider ledelsen med to stærke profiler
8. august 2019
Event: Fra trip til koma – bliv klogere på din bevidsthed
6. august 2019