fbpx

Stærk profil skal stå i spidsen for Lundbeckfondens nye uddelingsstrategi

Lundbeckfonden har pr. 1. januar 2018 ansat Thomas Sinkjær som Senior Vice President, Grants & Prizes. Der er tale om en nyoprettet stilling, som skal styrke og fokusere fondens uddelingsaktiviteter, der også omfatter den store hjerneforskningspris, The Brain Prize.

Lundbeckfonden uddeler ca. en halv milliard kroner om året til sundhedsvidenskabelig forskning. Omkring halvdelen er hidtil gået til forskning, der har haft relation til hjernen. Det fokus vil nu blive yderligere styrket i den nye strategi, der har hjernen som omdrejningspunkt.

”Vi har en forventning om at kunne øge vores uddelingsniveau de kommende år. Derfor har vi udarbejdet en ny strategi, der i endnu højere grad tilgodeser det store behov for ny viden om hjernen. Hjernesygdomme koster samfundet milliarder og har enorme menneskelige omkostninger for både patienter og pårørende. Vi ønsker at bidrage til, at Danmark bliver en af verdens førende hjerneforskningsnationer,” siger Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden.

Thomas Sinkjær kommer fra en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden og har desuden været direktør for Danmarks Grundforskningsfond fra 2007-2015. Thomas Sinkjær er cand.polyt. (1983) og ph.d. (1988) fra Aalborg Universitet, dr. med. fra KU (1998) og fra 1993-2006 professor og centerleder ved Center for Sanse-Motorisk Interaktion på Aalborg Universitet.

”Jeg har haft nogle utroligt spændende år i Villum Fonden, hvor jeg blandt andet har opnået stor erfaring med at udvikle en ny forskningsstrategi. Den erfaring får jeg god brug for i mit nye job, hvor jeg skal lede lanceringen og implementeringen af Lundbeckfondens nye strategi. Det ser jeg meget frem til,” siger Thomas Sinkjær.

”Thomas Sinkjær har senest som forskningsdirektør i Villum Fonden vist, at han kan skabe store resultater. Han er den helt rette til at stå i spidsen for vores ambitiøse uddelingsstrategi, og jeg glæder mig meget til at få ham om bord,” siger Lene Skole.

Nyheder

Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021
Minihjerner skal kaste lys over nervesygdomme
25. januar 2021
Mekanismer bag skizofreni
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge