Lectures i Århus

For første gang nogensinde er det lykkedes forskere at skabe et foster ved at blande menneske- og grisestamceller, dvs. skabe en såkaldt ’menneskegris’. Det resultat åbner op for nye muligheder for at dyrke erstatningsorganer til mennesker i grise og dermed afhjælpe den store mangel på organer. Det vil i et fremtidsscenarie kunne give os mennesker markant længere tid at leve i – måske endda være et skridt på vejen til det evige liv?

Men forskningen rejser også en række etiske dilemmaer. Bliver grisene for menneskelige? Kan man etisk forsvarligt bruge grisene som værtsdyr til at dyrke organer til mennesker? Hvor langt skal vi gå?

Hør to eksperter fortælle om det nye banebrydende resultat og de fremtidsperspektiver, vi skal forholde os til, samt sætte de etiske problemstillinger til debat.

Forelæsere:
Thomas G. Jensen, institutleder og professor i medicinsk genetik, Aarhus Universitet
Klavs Birkholm, journalist, samfunds- og kulturkritiker, medlem af Det Etiske Råd 2003-2011

AARHUS
Dato: 25/11, 1 lørdag
Tid: 11.00-13.15
Pris: 80 kr. inkl. let brunch, vand, kaffe og the
Sted: Godsbanen, Remisen, Skovgaardsgade 3

TILMELD DIG HER

Lundbeckfonden Lectures

Kom og bliv klogere

Lundbeckfonden støtter hvert år flere hundrede af Danmarks førende forskere inden for alle typer af sundhedsvidenskab og biomedicin. Men hvad er det egentlig, forskningen kan, og hvad skal den bruges til uden for universiteternes laboratorier? Med rækken af Lundbeckfonden Lectures gør vi forskningen tilgængelig og nærværende for et bredt og nysgerrigt publikum. Med afsæt i højaktuelle emner udbyder vi rækken af Lundbeckfonden Lectures i både København og Aarhus.

Nyheder

Meld dig til Ph.d. Cup 2018
22. november 2017
Vinder af Junior Brain Prize afdækker vigtige mekanismer bag fedme
22. november 2017
Nyt studie kortlægger calcium-pumpen ned til mindste molekyle
21. november 2017