fbpx

Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål for både uddelings- og erhvervsaktiviteterne

Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål for både uddelings- og erhvervsaktiviteterne

Pressemeddelelse fra Lundbeckfonden

  1. december 2020

Lundbeckfonden tager hul på et nyt kapitel med sin strategi for 2030, ”Bringing Discoveries to Lives”. En fordobling af fondens værdi er grundlaget for en fordobling af uddelingerne, der skal sikre Danmark en plads blandt verdens førende hjerneforskningsnationer.

”I løbet af de kommende 10 år vil vi fordoble vores faste uddelinger til forskning i Danmark, opbygge et klarere og mere strategisk fokus på hjernen, udvide vores portefølje af langsigtede ejerskaber inden for healthcare og tage konkrete initiativer til at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv,”  – siger Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden.

Det tydelige fokus på hjernen og hjerneforskning hænger sammen med, at hjernesygdomme påfører samfundet betydelige omkostninger. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at hver femte dansker lider af en hjernesygdom, og at de direkte og indirekte omkostninger forbundet med disse sygdomme overstiger 100 milliarder kroner om året. Hertil kommer  store menneskelige omkostninger for de mange patienter og deres pårørende.

Strategien favner alle Lundbeckfondens aktiviteter. Porteføljen af langsigtede ejerskaber skal vokse til fem-otte healthcare-virksomheder med en ambition om, at de med Lundbeckfonden som engageret ejer udvikler sig til internationalt førende inden for deres felter.

”På den måde er vi med til både at skabe nye fondsejede virksomheder i Danmark og bidrage til, at Danmark kan styrke sin førerposition som life-science nation samtidig med, at vi baner vej for nye og bedre behandlinger, som endnu ikke findes på markedet,” siger Lene Skole.

 

Vi har produceret en film om strategien “Bringing Discoveries to Lives” sammen med en præsentation i trykt format – Find dem her : Bringing Discoveries to Lives

Nyheder

Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech
12. januar 2021
Lundbeckfonden uddeler 57 mio. kr. til dristige projekter
15. december 2020
Kognitiv træning hjalp patienter med bipolar lidelse
9. december 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge