fbpx

Lundbeckfonden udvider porteføljen med tre skotske skovarealer

Muligheden for at sikre sig mod stigende inflation har fået Lundbeckfonden til at kigge mod de skotske skove, som samtidig har et positivt klimaaftryk. Fonden har det seneste halvandet år foretaget tre investeringer og kan nu kalde sig ejer af 1.661 hektar skotsk skovareal.

Et 65 hektar stort skovområde i det nordlige Skotland er netop kommet på danske hænder. Det er Lundbeckfonden, der har købt arealet, og det er tredje gang på halvandet år, at fonden investerer i skotsk skov. Fornety Farm Wood, som skovarealet hedder, er det mindste af de tre, der til sammen løber op i 1.661 hektar.

”Opkøbene af skov giver os mulighed for at diversificere porteføljen. Vi har haft 20 år med lav inflation, og hvis det ikke fortsætter til evig tid, så er det fornuftigt at have skov – eller andre langsigtede inflationssikre investeringer – i porteføljen,” siger Bertil From, der er CFO i Lundbeckfonden.

Tallene for det første år som skovejer i Skotland viser, at investeringen indtil videre lever op til forventningerne:

”Vi har opnået et afkast på næsten 10 procent af den investerede kapital på under et år. Det er betydeligt bedre end aktiemarkedet, og vi kan kun være tilfredse med investeringen,” siger Bertil From.

Mange andre fordele
Lundbeckfonden investerer i partnerskab med Carsten With Thygesen gennem det fælles ejede selskab LFI Silva Investments A/S, hvor han er formand. Carsten With Thygesen har brancheekspertise og er tidligere adm. direktør i HedeDanmark. Han ser mange fordele i investeringen både finansielt og klimamæssigt:

”Der er god stabil vækst i skovene i Skotland, en moderne træindustri og underskud af træ i Storbritannien, og derfor er skovbrug blevet en god forretning derovre. En investering i skotsk skov har derfor også den fordel, at træet ikke skal transporteres særlig langt, før det når ud til de interesserede kunder. Dermed holdes transportomkostningerne og klimabelastningen nede,” siger Carsten With Thygesen.

”Vi ser desuden en makrotrend med stigende efterspørgsel på træprodukter, bl.a. fordi træmaterialerne er sundere at bygge med end fx beton, og fordi mange synes, at træ har en særlig æstetisk kvalitet. Dertil kommer, at skovbrug er meget skånsomt for miljøet. Klimamæssigt er plantning af skov og brug af træ også en gevinst, da skoven opsuger CO2, når den vokser, og det derefter lagres i træprodukterne,” siger han.

Lundbeckfonden har intentioner om at købe yderligere arealer i løbet af 2019 og arbejder aktuelt på et større muligt opkøb.

Fakta om skovarealerne
Fornety Farm Wood, 22 km nord for Aberdeen – 65 hektar
Bolfracks Estate – 130 km nordvest for Edinburgh – 1.334 hektar
Glenauchie, 60 km sydvest for Glasgow – 262 hektar

For yderligere oplysninger kontakt:
Carsten With Thygesen på tlf. 2014 2307
Bertil From, CFO i Lundbeckfonden, på tlf. 2467 8167
Pernille Thorborg Jasper, pressechef i Lundbeckfonden, på tlf. 2118 9132

Nyheder

Seks hjerneprofessorer får 232 mio. kr.
10. december 2019
Vil lave system der advarer mod fødselsdepression
19. november 2019
Danske læger vil give spædbørn bakterier i håb om at kunne forebygge astma
14. november 2019

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge