fbpx

Lundbeckfonden uddeler forskerpriser og fellowships for 60,7 millioner kroner

At uddele mere end 60 millioner kroner til banebrydende forskning er en god måde at bruge en mandag aften på. Og det er hvad Lundbeckfonden har valgt at gøre på mandag den 9. november, hvor fonden fejrer seks nye Fellows, der hver får 10 millioner kroner, og desuden uddeler årets Yngre Forskerpris og fire talentpriser.

Seks nye Lundbeckfond Fellows skal de næste fem år forske i så forskellige områder som sklerose, mulige sammenhænge mellem skizofreni og fedme, aldring, bladskæremyrers ligheder med mennesket, ny behandling af slagtilfælde og i, om Parkinsons sygdom starter i vores tarme.

Gennem de seneste ni år har fonden uddelt en halv milliard kroner til i alt 50 Lundbeckfond Fellowships.
At støtte og bidrage til udviklingen af forskeres karrierer er en hjørnesten for Lundbeckfonden. Fælles for årets Fellows er, at de er drevet af nysgerrighed, originale ideer og et ønske om at gøre en forskel for det samfund, de lever i. På den måde personificerer de hver især fondens vision om at skabe bedre liv gennem ny viden,” siger Anne-Marie Engel, forskningschef i Lundbeckfonden.

Samme aften vil fire helt unge forskere – alle i deres tyvere – modtage Lundbeckfondens Talentpriser, der er på hver 100.000 kroner. Og endelig vil Lundbeckfonden overrække årets Yngre Forskerpris, en personlig pris på 300.000 kroner. De har alle fem på et meget tidligt stadie i deres karrierer ydet en bemærkelsesværdig og lovende forskningsindsats.

Det særlige ved hæderspriserne er, at de ikke kan søges. Årets fem prismodtagere har derfor det til fælles, at de er indstillet af ledende forskere, der blandt de mange forskere, de møder, har oplevet netop disse fem som særligt fremragende.

”Vores priser er etableret for at sætte fokus på og anerkende unge forskeres forskningsindsats. Vi er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til både de fire modtagere af talentpriserne og Yngre Forsker prisen,” siger Anne-Marie Engel.

Læs mere om hver af de seks Lundbeckfond Fellows, modtagerne af de fire talentpriser og Yngre Forskerpris på nedenstående links:

FELLOWS
Anders Bach, Københavns Universitet
Simon Bekker-Jensen, Københavns Universitet
Per Borghammer, Aarhus Universitetshospital
Sine Reker Hadrup, Danmarks Tekniske Universitet
Tune Pers, Københavns Universitet / Statens Serum Institut
Guojie Zhang, Københavns Universitet

YNGRE FORSKERPRIS
Robert Fenton, Aarhus Universitet

TALENTPRISER
Kristoffer Andresen, Københavns Universitet
Christian Ovesen, Københavns Universitet
Anton Pottegård, Syddansk Universitet
Sigrún Schmidt, Aarhus Universitet

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Regitze Reeh, kommunikationschef i Lundbeckfonden, tlf. 30546608

Nyheder

Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021
Minihjerner skal kaste lys over nervesygdomme
25. januar 2021
Mekanismer bag skizofreni
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge