fbpx

Lundbeckfonden hædrer blændende nye forskningstalenter

De har endnu ikke rundet de 30 år, men har allerede udvist et helt særligt talent. Derfor modtog fem dygtige forskere mandag aften en Lundbeckfonden Talentpris.

”Der er mange lovende unge forskere på de danske universiteter, men de exceptionelle talenter ser man ikke hver dag. Derfor er det altid en særlig glæde at overrække Lundbeckfondens talentpriser til nogle af de allerbedste unge forskere som en anerkendelse af deres særlige arbejde,” siger Anne-Marie Engel, der er forskningschef i Lundbeckfonden.

Med hver talentpris følger 100.000 kr.

De fem talentprismodtagere er:

Farmaceut, adjunkt, ph.d. Tore Bjerregaard Stage, Syddansk Universitet
Tore Bjerregaard Stage forsker såkaldt translationelt indenfor personlig medicin. Han undersøger blandt andet, hvordan genetiske forskelle påvirker samspillet mellem forskellige lægemidler.
I kraft af sit store talent, engagement og gode samarbejdsevner har Tore allerede i en alder af 29 år publiceret 26 originalarbejder i anerkendte internationale tidsskrifter med peer review – herunder i Journal of the American Medical Association, som er et af de fem mest betydningsfulde medicinske tidsskrifter i verden. Det er helt ekstraordinært, at en 27-årig dansk forsker publicerer som sidste-forfatter i det tidsskrift.
Tore har desuden modtaget den prestigefyldte Jason Morrow Trainee Award.

Civilingeniør i kemi, postdoc, Andreas Laustsen, Danmarks Tekniske Universitet
Andreas Lausten er ikke bare en talentfuld forsker, men også en dygtig forretningsmand og kommunikator. Under sin civilingeniøruddannelse, som han bestod med et snit på 12,0, var han med til at starte biotekkometen Biosyntia, der har vundet et utal af innovationspriser. Det sikrede ham en førsteplads i Venture Cup. Derefter var han med til at starte VenomAb, der er et filantropisk projekt med fokus på at udvikle nye modgifte mod slangebid. Han er i alt medstifter af fem biotekselskaber. Andreas gennemførte sin ph.d. på kun to år med seks publikationer og blev på den baggrund udvalgt til at deltage i Ph.d.-Cup 2017. Derudover er Andreas en efterspurgt mentor og foredragsholder.

Læge, ph.d.-studerende Mads Emil Jørgensen, Gentofte Hospital
Mads Emil Jørgensen begyndte sin forskning allerede tidligt i sit bachelorstudie på forskningscentret på Hjertemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital, og han står allerede bag 15 videnskabelige publikationer i velansete internationale tidsskrifter. Mads blev i 2015 optaget på Lundbeckfondens
Clinical Research Fellowship Program i Californien, der indebar 10 måneders forskning på Stanford University. Han har siden været med til at udvikle det til glæde for de medicinstuderende, der følger efter ham. Mads arbejder i sin forskning blandet andet med, hvordan man bedst og mest effektivt udreder patienter med brystsmerter. Mads afleverer snart sin ph.d. og ventes at skulle forsvare den i foråret 2018.

Civilingeniør i fysik- og nanoteknologi, ph.d.-studerende Fatima Al-Zahraa Al Atraktchi, Danmarks Tekniske Universitet
Fatima Al-Zahraa Al Atraktchi er uddannet nano-fysiker og selvlært molekylærbiolog med interesse indenfor biomedicin. Hun har bl.a. udviklet en revolutionerende metode til detektering af bakterielle infektioner og desuden vist, at patienter, der klinisk er beskrevet som ‘fri for bakterier’ efter behandling, i langt de fleste tilfælde i virkeligheden stadig er inficerede. Fatima beskrives som enestående intelligent, ambitiøs, fokuseret, disciplineret og energisk. Allerede inden hun afleverede sin ph.d. havde hun publiceret otte artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter og havde yderligere en række færdige manuskripter klar til fremsendelse.

Biofysiker, ph.d., postdoc Christian Laut Ebbesen, Københavns Universitet
Christian Laut Ebbesen er en meget lovende ung, dansk hjerneforsker. Han begyndte sine studier i biofysik ved Niels Bohr Instituttet, men engagerede sig tidligt i sundhedsvidenskabelig forskning. I løbet af sine ph.d.-studier i Berlin undersøgte Christian, hvordan neuroner i hjernebarken koder komplekse stimuli og styrer opførsel. I sit seneste arbejde, har han undersøgt aktiviteten i hjernens motoriske cortex – eller mere præcist, hvilken betydning bevægelse af knurhår har i sociale interaktioner mellem rotter. Christian har et omfattende internationalt netværk og har præsenteret sit arbejde på en lang række anerkendte konferencer og højt profilerede videnskabelige møder.

Nyheder

Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021
Minihjerner skal kaste lys over nervesygdomme
25. januar 2021
Mekanismer bag skizofreni
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge