fbpx

Lundbeckfonden bag største serie A-investering i dansk biotek nogensinde

SNIPR BIOME henter 50 mio. dollars i finansiering fra en gruppe investorer ledet af Lundbeckfonden. Det er bl.a. lykkedes at få en professionel dansk investor, der ikke er kendt for at investere i dansk biotek, med.

Potentialet i det CRISPR/cas-baserede danske biotekselskab SNIPR BIOME er så stort, at en gruppe investorer med Lundbeckfonden i spidsen netop har investeret 50 mio. dollars i selskabet. Det er en historisk stor serie A investering i dansk biotek:

“SNIPR BIOME var vores første særligt risikobetonede investering – det vi kalder en Exploratory Investment – og siden dengang har virksomheden skabt det ene flotte resultat efter det andet. Det afspejler sig i størrelsen på den serie A-investering, vi netop er gået med i,” siger Christian Elling, Managing Partner i Lundbeckfonden Emerge og formand for SNIPR BIOME Board.

Lundbeckfonden trækker endnu en dansk investor til dansk biotek
Også sammensætningen af investorerne er særlig. Ud over LSP fra Amsterdam og Wellington Partners fra München er det nemlig lykkedes Lundbeckfonden at få danske North-East Family Office (NEFO), der er kendt for at investere i andre brancher, med:

”Der er langt mellem de investorer, som har lyst til og mulighed for at sætte penge i dansk biotek, og derfor er det dejligt, at vi er lykkedes med at sammensætte så stærkt et syndikat,” siger Christian Elling.

Hos NEFO har man store forventninger til SNIPR BIOME og teknologien bag:

”Vi ser frem til at følge den meget lovende udvikling de kommende år. Som biotekinvestor er vi måske lidt ukonventionelle, da vi har en længere tidshorisont end klassiske VC investorer. Vores vurdering er dog, at den profil harmonerer fint med de mest lovende selskabers behov, og vi forventer i de kommende år at allokere yderligere ressourcer til Life Science i co-investeringer med fremtrædende investorer som f.eks. Lundbeckfonden,” siger Martin Høyer-Hansen, der er CEO i North-East Family Office.

Kan blive skadelige bakteriers Waterloo
Den store investering skal bl.a. bruges til kliniske forsøg i mennesker.

“Vi bruger bakteriernes eget CRISPR/cas-immunsystem til selektivt at bekæmpe specifikke bakterier. Den massive investering bliver transformerende for os, og den kommer til at styrke vores videre arbejde med at udvikle præcisionsmedicin mod vanskelige infektioner og forsøge at påvirke mikrobiomet i forbindelse med autoimmunitet og kræft,” siger Christian Grøndahl, medstifter og CEO i SNIPR BIOME.

For yderligere oplysninger kontakt:
Pernille Thorborg Jasper, pressechef i Lundbeckfonden, tlf. 21189132, ptj@lundbeckfonden.com

Christian Elling, Managing Partner i Lundbeckfonden Emerge, tlf. 2062 1276, cee@lundbeckfonden.com

Christian Grøndahl, CEO i SNIPR BIOME, tlf. 2020 2747, cg@sniprbiome.com

Nyheder

Vægt
Fedme sidder i hjernen
24. september 2020
442 vikingeskeletter fik en tur i DNA-maskinen – nu revideres historien om vikingekulturen
16. september 2020
Håb om at kunne kurere type 2 diabetes med indsprøjtning i hjernen
7. september 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge