fbpx

Lundbeckfond Emerge klar til nye projekter efter salg af EpiTherapeutics

Lundbeckfonden investerede første gang i EpiTherapeutics tilbage i 2010 og har siden investeret i selskabet i flere investeringsrunder. Lundbeckfonden har ligeledes igennem årene støttet professor Kristian Helins fri forskning i epigenetik på Biotech Research and Innovation Centre (BRIC), som han også er grundlægger og leder af.

Beslutningen om at lade Lundbeckfond Emerge investere i EpiTherapeutics var baseret på kvaliteten og opfindelseshøjden af den forskning, der lå til grund for selskabet. Salget af EpiTherapeutics til Gilead giver de spændende projekter i selskabet de bedste muligheder for at komme patienter til gode i fremtiden”, siger Christian Elling, partner og leder af Lundbeckfond Emerge.

Lundbeckfond Emerge har fokus på at investere i, støtte og hjælpe forskere og iværksættere fra danske universiteter med at få omsat deres videnskabelige data til kommercielt relevante biotekprojekter. Indtil salget af EpiTherapeutics til Gilead Sciences havde Lundbeckfond Emerge to selskaber i porteføljen, Insusense Therapeutics og EpiTherapeutics.

“I forlængelse af vores exit fra EpiTherapeutics vil vi fokusere på at identificere nye projekter, vi kan investere i. Ideen med Lundbeckfond Emerge er at være en meget aktiv investor, hvilket blandt andet kommer til udtryk i min rolle som CEO i Insusense Therapeutics”, siger Christian Elling.

“Epitherapeutics er baseret på banebrydende dansk forskning, og salget illustrerer noget af det potentiale, der er herhjemme. Vi håber, at vi fortsat kan investere i andre danske selskaber og projekter, så de kan opnå samme succes som Epitherapeutics”, siger Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden.

EpiTherapeutics blev grundlagt i 2008 baseret på forskning i epigenetik, der kan vise sig at være meget vigtig for behandlingen af en række sygdomme, blandt andet kræft. EpiTherapeutics har arbejdet med at udvikle denne grundlæggende forskning og er nu på et præklinisk udviklingsstadie, der er så lovende, at Gilead Sciences er parat til avancere det videre imod kliniske forsøg.

Investorerne i EpiTherapeutics er udover Lundbeckfond Emerge også Novo Seeds, SEED Capital og MS Ventures.

Yderligere oplysninger:
Regitze Reeh, kommmunikationschef
mobiltlf 30546608

 ”

Nyheder

Lundbeckfonden
Hjernesygdomme koster samfundet mindst 39 mia. kroner
18. november 2020
Danske forskere leverer beviset: Kejsersnit kan lede til astma og allergi
12. november 2020
En helt ny slags ’antabus’ – men mod kokainmisbrug
10. november 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge