fbpx

Kropsvægt – fakta, evolution og idealer

Hvad afgør om vi er tykke eller tynde? Hvorfor er det så svært at opretholde et ønsket vægttab? Har vi selv kontrollen, eller er det styret af hjernekemi og evolution? Og kan man tale om rigtigt og forkert kropsfedt i det moderne samfund?

Kropsfedt har i mange år været tabu i den vestlige verden, men de senere år har vi set plus size-modeller indtage en væsentlig placering i modeverdenen. Er kropsfedt ved at blive ‘in’ (igen), og hvilken status har kropsfedt i nutidens populærkultur?

Nye teorier om årsagerne til fedme bygger på en direkte kobling mellem hjernen og fedtvæv udviklet gennem evolutionen. For vores fjerne forfædre var samarbejdet om at skaffe føden og deles om den en central måde at holde sult fra livet på og dermed overleve og sætte børn i verden. Ideen er, at evolutionen har bygget vores hjerne til at læse psykosociale problemer som en risiko for mangel på føde, der udløser opsparing af energi til fremtiden ved oplagring af fedt. Så måske skal vi kigge på vores sociale relationer for at finde forklaringen på vores kropsvægt?

Tidspunkt: KL. 19:00 – 21:00

Forelæsere:
Thorkild I.A. Sørensen, professor i metabolisk og klinisk epidemiologi, Københavns Universitet
Michael Bang Petersen, professor i statskundskab, Aarhus Universitet
Lise Dilling-Hansen, ph.d. i oplevelsesøkonomi

TILMELD DIG HER

Nyheder

Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021
Minihjerner skal kaste lys over nervesygdomme
25. januar 2021
Mekanismer bag skizofreni
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge