Gymnasieelever lærer at finde ny malariamedicin i regnskoven

Hvert andet minut dør et barn af malaria. Mange forskere jagter derfor hver dag kuren mod den farlige sygdom – blandt andet ved at se på egenskaberne ved forskellige planter i regnskoven.

Tidligere har stoffet kinin, der udvindes fra kinabarktræet, været brugt, men nogle malaria-parasitter er blevet resistente over for stoffet, og det har tvunget forskerne til at afsøge nye muligheder.

Fremover er forskningen i malariamedicin måske ikke kun for forskere. Et nyt digitalt undervisningsværktøj, Livets Træ, der består af en dokumentarfilm, et onlineværktøj og understøttende materiale, skal give gymnasieelever mulighed for at sammenligne DNA-sekvenser på planter for at kunne diskutere, hvilke arter der måske kan bruges til malariamedicin.

Livets Træ er støttet af Lundbeckfonden med 1,5 mio. kr., og det er Statens Naturhistoriske Museum, der har udarbejdet undervisningsmaterialet, der skal være er en mulighed for gymnasieelever for at kigge forskerne over skulderen og arbejde med, hvordan man finder malariamedicin.

Materialet kan hentes gratis, og du kan læse mere her.

Du kan se den fulde dokumentar på vores YouTube-kanal.

Herunder kan du se en trailer til dokumentarfilmen.

Nyheder

Ny analysemetode afslører kroppens politimænd
19. november 2018
Verdens eneste terningformede lort kan nu forklares videnskabeligt
19. november 2018
Genetisk hurtigløb – hele vejen ned gennem det amerikanske kontinent
9. november 2018

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge