fbpx

Første Corona-bevilling fra Lundbeckfonden til forsøg med et kendt lægemiddel

Lundbeckfonden besluttede for få dage siden at afsætte 30 mio til forskningsprojekter, der er målrettet Corona-pandemien. I løbet af de seneste par dage er ansøgningerne strømmet ind, og det første projekt er med en bevilling på 5 mio. kroner klar til at blive sat i gang.

Lundbeckfonden er kendt for at yde støtte til især hjerneforskning, og det tager normalt flere måneder at få bevillinger igennem til sådanne forskningprojekter. Men i denne helt usædvanlige situation har Lundbeckfonden både bøjet strategien og tilsidesat de normale procedurer for at sikre, at de projekter, der får penge, såvidt muligt kan komme de mange patienter, der allerede nu er smittet med Covid19, til gavn.

De første 5 millioner kroner går til en forskergruppe på Aarhus Universitet, der skal undersøge om et kendt lægemiddel mod halsbrand kan bremse effekterne af Covid19. 180 patienter indlagt på danske sygehuse deltager i forsøget.

”Vi befinder os i en helt ekstraordinær og akut situation, som kræver en fokuseret indsats fra alle samfundsaktører, og det gælder selvfølgelig også de forskningsfinansierende erhvervsfonde”, siger Jan Egebjerg.

”Projektet var helt oplagt at støtte, da det baserer sig på et godkendt lægemiddel – mod halsbrand – som i udenlandske studier har vist sig at have en effekt på SARS i mus. Da Sars og Covid19 har visse fællestræk, er det vigtigt at få stoffet afprøvet i mennesker. Projektet understreger det akutte i vores opslag på de 30 mio. kr. Vi ønsker at modtage ansøgninger til projekter, der har potentiale til at have effekt nu og her, dvs i denne eller i næste bølge af pandemien. Og dette projekt kan gå i gang allerede i næste uge, hvis myndighederne giver den nødvendige tilladelse. ”

Læs mere om forsøget og forskernes forventninger her

Yderligere oplysninger, Lundbeckfonden:
Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden
Regitze Reeh, kommunikationschef i Lundbeckfonden

Yderligere oplysninger, Aarhus Universitet (forskningsprojektet)
Mads Fuglsang Kjølby: mads@dandrite.au.dk,
Ole Schmeltz Søgaard: olesoega@rm.dk

Nyheder

Vægt
Fedme sidder i hjernen
24. september 2020
442 vikingeskeletter fik en tur i DNA-maskinen – nu revideres historien om vikingekulturen
16. september 2020
Håb om at kunne kurere type 2 diabetes med indsprøjtning i hjernen
7. september 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge