fbpx

Fem unge medicinstuderende på forskningsophold i USA

Lundbeckfonden sender for sjette år i træk danske medicinstuderende til USA.

Når corona-situationen er normaliseret så meget, at det igen bliver muligt at rejse til USA for at dygtiggøre sig, står fem topkvalificerede danske medicinstuderende klar til at flyve direkte til San Francisco-området i Californien.

Her venter et 10 måneder langt forsknings- og uddannelsesprogram ved enten Stanford University eller University of California, San Francisco (UCSF) – to af USA’s bedste universiteter.

Opholdet er ’all inclusive’, idet de studerende får alle udgifter dækket af Danish American Research Exchange (DARE) – et studie- og forskningsprogram, som Lundbeckfonden oprettede i 2015 og har finansieret lige siden.

”Det er en vigtig prioritet for Lundbeckfonden at støtte forskningstalenter, der på sigt kan skabe banebrydende forskning. Udenlandsopholdet i internationalt ledende forskningsmiljøer vil både styrke udviklingen af det enkelte forskningstalent, men også medvirke til at skabe fremtidige forskningssamarbejder mellem Danmark og USA, der kan være til gavn for Danmark,” siger Jan Egebjerg, der er forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

For at komme i betragtning til et DARE-fellowship i Californien skal man læse medicin ved et dansk universitet, man skal have bestået bachelordelen – og man skal være talentfuld ud over det gennemsnitlige.

Det er desuden et krav, at den studerende under opholdet i USA skal afslutte et forskningsprojekt, som skal munde ud i mindst en publikation i et internationalt tidsskrift. For at det kan lade sig gøre, skal den studerende have godkendt et projekt inden afrejsen til USA og have både en dansk og en amerikansk mentor, som han eller hun kan sparre med.

Samtidig følger den studerende undervisningen på det amerikanske universitet, hvor han eller hun er indskrevet under DARE-opholdet.

Iværksættermiljøet venter

Danmark har otte ’Innovation Centre Denmark’ rundt om i verden, heraf et i Silicon Valley i Californien. Disse centre skal blandt andet formidle samarbejder mellem danske- og udenlandske universiteter – og mellem dansk forskning og udenlandske forretningsudviklere.

Centret i Californien står for den overordnede koordinering af DARE-programmet og har samtidig ansvaret for, at de fem danske medicinstuderende i løbet af opholdet også stifter bekendtskab med iværksættermiljøet i Silicon Valley.

Dette miljø handler i udpræget grad om at omsætte ideer og forskning til forretningsmodeller, og DARE-deltagerne vil få et indblik i den kunst gennem mødet med investorer, der har specialiseret sig i dette. Bagefter får de så den udfordring, alle tidligere DARE-studerende også har lagt arm med – ’The Ten Dollar Challenge’.

Den handler om at udtænke en medicinsk behandling eller -produkt, der højst må koste 10 dollar, små 70 danske kroner. Der konkurreres i hold, og vinderne får foruden æren en kontant belønning: 10 dollar! Her er det æren, der tæller.

De fem DARE-deltagere 2020 er:

Rasmus Hagn-Meincke, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. Læs om hans forskning her

Sofie Nyholm Henrichsen, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. Læs om hendes forskning her

Cathrine Korsholm, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved UCSF. Læs om hendes forskning her

Anna Sophie Lebech Kjær, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. Læs om hendes forskning her

Rasmus Henrik Reeh, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved UCSF. Læs om hans forskning her

Nyheder

Eske Willerslev får stor norsk videnskabspris for Lundbeckfonden-forskning i hjernesygdomme
22. januar 2021
Danskere med gigt har gemt sig for coronavirus
20. januar 2021
Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech
12. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge