Fem studerende udvalgt til unikt forskningsophold i Californien

I sensommeren 2017 sender Lundbeckfonden et tredje kuld af danske studerende af sted på udvekslingsophold til det prestigefulde Stanford University og University of California, San Francisco.

De fem studerende kan se frem til at modtage verdensklasse træning i klinisk forskning, men de vil også blive udfordret tværfagligt og sat i forbindelse med investorer, der kan bidrage med viden om forretningsudvikling og lære dem at tænke forskning på en utraditionel måde.

Fem dygtige studerende
For at komme i betragtning til at blive en Lundbeckfonden Clinical Research Fellow skal man have færdiggjort et forskningsprojekt og publiceret resultaterne i et internationalt anerkendt tidsskrift.

Målet med opholdet er at motivere de studerende til at forfølge en karriere i klinisk forskning, give dem international eksponering og sende dem tilbage til Danmark med et uvurderligt netværk blandt højt profilerede forskere, professorer og iværksættere.

Lundbeckfonden har netop udvalgt de studerende, og det bliver:

Mats Højbjerg Lassen, KU
Amalie Bach Nielsen, KU
Julie de Fønss Gandrup, Syddansk Universitet
Katrine Feldballe Bernholm, KU
Line Heftdal, Aarhus Universitet

Styr på det praktiske
Forskningsopholdet varer ti måneder, og ud over at levere en projektbeskrivelse af, hvad de studerende ønsker at forske i under opholdet, skal de også selv finde både en dansk og en amerikansk vejleder.

Til gengæld er alt det praktiske arrangeret på forhånd og betalt for af fonden, så de studerende ikke skal bekymre sig om papirarbejde eller om at finde husly.

Fakta om Lundbeckfonden Clinical Research Fellow program
Det første kuld fellows blev sendt over Atlanten i september 2015.

Fellowship-programmet gennemføres sammen med Innovation Centre Denmark, der er et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Lundbeckfonden bevilgede i første omgang penge til programmet i to år, men har siden forlænget med tre år, så der er penge til at fortsætte til og med 2019.

Nyheder

Lundbeckfonden søger erfaren Event Manager
12. januar 2018
Forskere har fundet ur-indianeren
4. januar 2018
Lundbeckfonden klar med historisk store bevillinger til hjerneforskning
12. december 2017

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge