fbpx

Et skridt nærmere genopbygning af skadet væv

Stamcellers modning – vejen til færdigspecialiserede celler og anvendelse i medicinsk behandling.
Lundbeckfonden har bevilget 10 mio. kr. til den 36-årige lektor Blagoy Blagoev, Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet i form af et Junior Group Leader Fellowship, der løber i de næste fem år.

Blagoy Blagoevs forskning fokuserer på de kontrolmekanismer, som styrer udviklingen af menneskelige celler fra stamceller til færdigmodnede og specialiserede celler. Stamceller har et stort potentiale indenfor regenerativ medicin, hvis mål er at genopbygge eller erstatte skadet væv ved hjælp af stamceller.

Blagoevs forskningsgruppe benytter en analysemetode, der kaldes kvantitativ massespektrometri til at opnå detaljeret information om de generelle processer og individuelle faktorer, som regulerer opretholdelsen af en basispopulation af stamceller og de faktorer, som driver differentieringen af stamceller til specialiserede celler.

Det er nødvendigt at opnå mere viden om og bedre beskrivelser af de komplekse og dynamiske systemer, som regulerer stamcellers biologi for at kunne forbedre de praktiske medicinske anvendelsesmuligheder af den viden om stamceller, grundforskningen tilvejebringer.

Yderligere oplysninger:
Lektor Blagoy Blagoev, Institut for Biokemi og Molekylær Biologi

Nyheder

Danske læger vil give spædbørn bakterier i håb om at kunne forebygge astma
14. november 2019
Lundbeckfonden tildeler rekordstort antal fellowships
6. november 2019
Feberkramper hos småbørn undersøges til bunds
1. november 2019

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge