fbpx

DNA Detektiven

Mød stjerneforskeren Eske Willerslev ved en særvisning af to af de tre film i trilogien ’DNA Detektiven’ Eske Willerslev, hans personlige ambitioner og drømme, og de etiske dilemmaer han oplever i jagten på sine videnskabelige gennembrud. Eske Willerslev og instruktøren af filmene, Linus Mørk, vil være til stede og fortælle om deres fire år lange samarbejde om at skabe trilogien.

I filmen ’Sumerdronningens hemmelighed’ accepterer Eske Willerslev at lave en DNA-test af en påstået alien, og inden længe befinder Eske sig i en krydsild mellem skeptiske kolleger og et amerikansk miljø af alternative forskere, hvis mystiske forestillingsverden han beslutter sig for at møde med et åbent sind.

I filmen ’Anzick-barnets arv’ forfølger Eske Willerslev sin barndoms fascination af nordamerikanske indianerne ved at udvinde arvemassen for en ur-indianer. Men han har nutidens indianere imod sig. De vil ikke udlevere deres forfædres skeletter til videnskabelige undersøgelser og er stærkt kritiske overfor moderne genetik.

Forelæsere:
Eske Willerslev, Lundbeckfond professor i geogenitik, Statens Naturhistoriske Museum
Linus Mørk, filminstruktør

Nyheder

90 mio. kr. til 18 talentfulde forskere
19. oktober 2020
Søren Dinesen Lumdbeckfonden
Psykiatriforskning udløser stor videnskabelig pris
13. oktober 2020
Christian Sandøe Musaeus Lundbeckfonden
Han satser på demensområdet
13. oktober 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge