fbpx

DNA Detektiven

Mød stjerneforskeren Eske Willerslev ved en særvisning af to af de tre film i trilogien ’DNA Detektiven’ Eske Willerslev, hans personlige ambitioner og drømme, og de etiske dilemmaer han oplever i jagten på sine videnskabelige gennembrud. Eske Willerslev og instruktøren af filmene, Linus Mørk, vil være til stede og fortælle om deres fire år lange samarbejde om at skabe trilogien.

I filmen ’Sumerdronningens hemmelighed’ accepterer Eske Willerslev at lave en DNA-test af en påstået alien, og inden længe befinder Eske sig i en krydsild mellem skeptiske kolleger og et amerikansk miljø af alternative forskere, hvis mystiske forestillingsverden han beslutter sig for at møde med et åbent sind.

I filmen ’Anzick-barnets arv’ forfølger Eske Willerslev sin barndoms fascination af nordamerikanske indianerne ved at udvinde arvemassen for en ur-indianer. Men han har nutidens indianere imod sig. De vil ikke udlevere deres forfædres skeletter til videnskabelige undersøgelser og er stærkt kritiske overfor moderne genetik.

Forelæsere:
Eske Willerslev, Lundbeckfond professor i geogenitik, Statens Naturhistoriske Museum
Linus Mørk, filminstruktør

Nyheder

Eske Willerslev får stor norsk videnskabspris for Lundbeckfonden-forskning i hjernesygdomme
22. januar 2021
Danskere med gigt har gemt sig for coronavirus
20. januar 2021
Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech
12. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge