fbpx

Del din mest dristige forskningsidé med os

Som et led i Lundbeckfondens nye uddelingsstrategi går vi nu i luften med et program, der skal give forskere modet til at søge støtte til deres mest dristige idéer.

Lundbeckfondens nye bevillingsprogram LF Experiment fokuserer på at støtte de mest dristige og ambitiøse forskningsprojekter, og der er netop åbnet for ansøgninger. Har du som minimum en ph.d., og har du et højrisikoprojekt i tankerne, så giver vores nye strategi dig mulighed for at udfordre nuværende dogmer og måske revolutionere dit forskningsfelt.

”De dristigeste idéer er ofte forbundet med en høj risiko – og i et klassisk fagfælle-bedømmelsessystem nok også med frygten for, hvad ens `peers` vil tænke om ens ”skøre indfald”. Men vi vil gerne give forskerne et frirum, hvor de kan komme ud med deres mest radikale idéer, for det er den slags idéer, der har potentialet til at ændre verden – high risk, high reward! I Lundbeckfonden vil vi gerne støtte forskning, der er med helt ude ved frontlinjen, hvor forskerne tager syvmileskridt ind i et ukendt territorium, og det er netop det, LF Experiment programmet understøtter,” siger Christian Elling, der er fungerende forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

Det særlige ved LF Experiment programmet er, at ansøgernes navn og CV ikke bliver gjort tilgængelige for bedømmelsespanelet. På den måde undgår man bias i udvælgelse af projekterne, ligesom ansøgerne ikke skal være nervøse for at lægge navn til et projekt, som andre måske vil synes er ”for vildt”.

Bedømmerpanelet skal desuden ikke nødvendigvis blive enige om projekterne. Hver bedømmer har et trumfkort, og hvis blot én af bedømmerne ser stort potentiale og smider sit trumfkort, går projektet videre.

Så hold dig ikke tilbage fra at dele selv din vildeste idé! Du kan søge bevillinger på op til to mio. kr. i op til to år.

Dækning af indirekte omkostninger
Den nye strategi betyder også, at op til 10 procent af budgettet kan reserveres til projektrelaterede, indirekte omkostninger, hvis det er tilstrækkeligt begrundet.

Deadline: 15. august 2019

Læs mere og ansøg her

Nyheder

Maude er blevet den stereotype migræne-patient – men det er ikke helt virkelighedsdækkende
31. juli 2020
Urgammelt DNA kaster en ’videnskabelig håndgranat’ ind i diskussionen om menneskets ankomst til Amerika
23. juli 2020
Danske forskere kortlægger central sygdomsmekanisme – og beskriver et helt nyt protein
20. juli 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge