fbpx

90 mio. kr. til 18 talentfulde forskere

LUNDBECKFONDEN UDDELER 90 MIO. KR. TIL 18 TALENTFULDE FORSKERE

Lundbeckfonden har netop afsluttet sin vurdering af årets ansøgere til forskningsbevillinger i kategorien Ascending Investigators.

Den samlede uddeling er på 90.138.130 kr.
Dette beløb fordeles mellem 18 forskere, der i gennemsnit får 5 mio. kr. hver.

Ascending Investigators-bevillingerne er målrettet etablerede og talentfulde forskere på danske universiteter og hospitaler.
Bevillingerne skal gøre det muligt for den enkelte modtager yderligere at udvikle sin forskningskarriere for derigennem at skabe væsentlige videnskabelige bidrag inden for neurovidenskab og behandling af sygdomme relateret til nervesystemet.

”Vi er glade for at se de mange spændende projekter, der er kommet ind – og vi er glade for, at vi i Lundbeckfonden via Ascending Investigators-bevillingerne kan gøre det muligt for disse talentfulde forskere at udvikle deres projekter til gavn for dansk neuroforskning”, siger Jan Egebjerg, Lundbeckfondens forskningsdirektør.

FRA KØBENHAVNS UNIVERSITET

BIRGITTE HOLST

Professor mso, Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.917.497 kr. Hendes projekt sigter mod udvikling af ny medicinsk behandling af anorexi i ungdomspsykiatrien.

KONSTANTIN KHODOSEVICH

Lektor, Biotech Research and Innovation Centre, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.050.000 kr. Hans projekt handler om at studere sygdomsårsager bag neuropsykiatriske lidelser, herunder genetiske- og miljømæssige påvirkninger.

BIRGITTE RAHBEK KORNUM

Lektor, Institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.096.738 kr. Hendes projekt handler om at undersøge, om dårlig søvn i teenageårene øger risikoen for udvikling af psykiatriske lidelser senere i livet.

CLAUS JUUL LØLAND

Professor, Institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.000.000 kr. Hans projekt sigter mod udvikling af en medicinsk behandling, der kan bruges til at hjælpe mennesker, som er kokainafhængige.

THOMAS LAVSTSEN

Lektor, Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.996.145 kr. Bevillingen skal bruges til studier af biologiske processer i forbindelse med malaria.

VANESSA HALL

Lektor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.000.000 kr. Hendes projekt handler om via dyreforsøg at studere entorhinal cortex – en hjerneregion, der rammes, når mennesker udvikler Alzheimers.

ABIGAIL MACKEY-SENNELS

Lektor, Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.988.458 kr. Hendes projekt har fokus på i hvilken grad vedvarende fysisk træning livet igennem bidrager til at bevare muskelmasse og muskelfunktion i alderdommen.

KENNETH LINDEGAARD MADSEN

Lektor, Panum Instituttet, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.096.580 kr. Hans projekt sigter mod udvikling af en ny medicinsk behandling af kroniske smerter.

MARTIN FREDENSBORG RATH

Professor, Panum Instituttet, Københavns Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.000.000 kr. Hans projekt har fokus på hormoners indflydelse på det cirkadiske system, der styrer vores døgnrytme. Forstyrrelser af dette system spiller bl.a. ind i forbindelse med depression.

FRA AARHUS UNIVERSITET

DITTE DEMONTIS

Lektor, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.904.280 kr. Hendes projekt handler om at undersøge genetikken bag substansafhængighed – hvilket på sigt muligvis kan danne udgangspunkt for udvikling af et screeningsværktøj.

SØREN DINESEN ØSTERGAARD

Professor, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.100.000 kr. Hans projekt handler om – via kunstig intelligens – at søge at identificere faktorer, der kan være med til at forklare, at mennesker med alvorlige psykiske sygdomme i gennemsnit lever 10-20 år kortere end resten af befolkningen.

KEISUKE YONEHARA

Lektor, DANDRITE, Aarhus Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.095.870 kr. Projektet handler om studier af nervecellenetværk i nethinden.

VLADIMIR MATCHKOV

Lektor, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.000.000 kr. Hans projekt handler om at undersøge molekylære forhold bag den hæmning af blodcirkulation i hjernen, som ofte følger efter et slagtilfælde.

FRA SYDDANSK UNIVERSITET

HIMANSHU KHANDELIA

Lektor, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 5.093.000 kr. til at forske i den elektriske aktivitet i membranproteiner.

JASMIN MECINOVIC

Lektor, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.999.500 kr. til studier af enzymer, der i hjernen har betydning for nervesystemets funktion.

FRA HOSPITALER I HOVEDSTADSOMRÅDET

TRINE MADSEN

Seniorforsker, Psykiatrisk Center København, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.860.000 kr. Hendes projekt handler om at undersøge centrale forhold bag stigningen i selvmordsforsøg blandt unge. Samt i hvilken grad – og hvordan – behandlingssystemet tilbyder professionel hjælp til den unge efter et selvmordsforsøg.

BJØRN H. EBDRUP

Lektor, Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital, Glostrup, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.999.812 kr. Projektet indebærer et klinisk forsøg, hvor et lægemiddel, der bl.a. bruges til behandling af demens, skal gives sammen med antipsykotisk medicin. Formålet er at undersøge, om denne medicinkombination kan højne det kognitive funktionsniveau hos den psykiatriske patient.

CRISTINA LEGIDO-QUIGLEY

Steno Diabetes Center, København, har af Lundbeckfonden fået en Ascending Investigator-forskningsbevilling på 4.940.250 kr. Bevillingen skal bruges til studier af fejlregulering af fedtsyrer i forbindelse med udvikling af Alzheimers.

Nyheder

Hjernestimulation skal lindre symptomer ved Parkinsons sygdom
25. januar 2021
Minihjerner skal kaste lys over nervesygdomme
25. januar 2021
Mekanismer bag skizofreni
25. januar 2021

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge