fbpx

Alexander N. Zelikin er årets modtager af Lundbeckfondens Yngre Forsker-pris

Alexander Zelikin modtager prisen for sit imponerende arbejde med at designe materialer, som kan bringe lægemidler frem til det sted i kroppen, hvor der er brug for dem, og sørge for at de bliver aktiveret og virker præcis der.

Årets prismodtager er blandt de førende i verden inden for udvikling af medicinske polymer-materialer og biomedicinsk design. Som professor Birgit Schiøtt, der er hovedindstiller af Alexander Zelikin til prisen, siger: ”Alexander N. Zelikin er en meget stærk forsker, der er med til at tiltrække international opmærksomhed til dansk videnskab.”

Læs mere om Alexander Zelikin på Aarhus Universitets hjemmeside:

Lundbeckfondens Yngre Forsker-pris er en personlig pris på 300.000 kroner. Den bliver hvert år givet til en forsker under 40 år, der på et tidligt stadie i sin karriere har ydet en bemærkelsesværdig og lovende forskningsindsats. Forskeren skal desuden udføre sin forskning ved en dansk forskningsinstitution.

Hædersprisen kan ikke søges. Prismotageren er indstillet til prisen af en eller flere ledende forskere, der alle har oplevet at netop denne forsker som særligt fremragende.

”Vores priser er etableret for at sætte fokus på og anerkende unge forskeres forskningsindsats. Vi er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til Alexander Zelikin,” siger Anne-Marie Engel.

Nyheder

Lundbeckfonden øger sit engagement i IO Biotech
12. januar 2021
Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål for både uddelings- og erhvervsaktiviteterne
22. december 2020
Lundbeckfonden uddeler 57 mio. kr. til dristige projekter
15. december 2020

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge