Category

Lundbeckfonden
Lundbeckfond fellow Petrine Wellendorph er kommet tættere på at forstå biologien bag hjernens signalstof GHB - i syntetisk form bedre kendt som misbrugsstoffet fantasy. Det kan være et skridt på vejen til at udvikle nye lægemidler mod en bred vifte af sygdomme som epilepsi, slagtilfælde, angst, smerte og søvnløshed.
Med et trylleslag er et internationalt forskerhold med danske Birgitte Rahbek Kornum i spidsen blevet klogere på, hvad der udløser træthedssyndromet narkolepsi, og hvorfor der i slipstrømmen på vaccinationsprogrammet under den store influenzaepidemi i 2009 skete en eksplosiv stigning i antallet af narkolepsi-tilfælde.
Morten Mattrup Smedskjær er en af vores førende unge eksperter i glas. Han har netop fået Lundbeckfondens Talentpris 2013.
Lundbeckfondens Yngre Forskerpris går i år til Darach Watson fra Niels Bohr Institutet, der har gjort os klogere på universets mystiske mørke energi. Lige nu leder han efter guld i Rummet.
Tor Biering-Sørensen er netop blevet tildelt Lundbeckfondens Talentpris 2013. Resultaterne af hans forskning kan bruges til at finde tidlige tegn på hjertesygdom og forebygge slagtilfælde.
Måske udvikler vi astma i lungerne og allergi i slimhinder og hud, fordi noget er trængt igennem huden helt andre steder på kroppen. Det vil allergiforsker og Lundbeckfond Fellow Jacob Pontoppidan Thyssen undersøge i et femårigt forskningsprojekt ved hudafdelingen på Gentofte Hospital.
Det er lykkedes Lundbeckfond fellow Jacob Friis Sherson at tæmme en sky af atomer og lave verdens koldeste krystal. Han har dermed skabt en kvantesimulator, der er et stort skridt i udviklingen af potente kvantecomputere og superledere.
Den nyudnævnte Lundbeckfond fellow Pontus Gourdon fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad der sker, når transporten af stoffer ind og ud af cellerne ikke fungerer. Frygtede demens-sygdomme kan opstå, hvis der opstår ubalance i en række stoffer i vores celler.
Bruskskader kan ramme sportsudøvere i en ung alder, og det kan betyde, at man før eller siden må indstille en ellers lovende sportskarriere. Den virkelighed vil 29-årige ph.d. og læge Casper Foldager gerne lave om på. Han er netop blevet hædret med Lundbeckfondens Talentpris 2013.
Jeremy David Silver fra Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet modtager Lundbeckfondens Talentpris 2013. Prisen uddeles til forskere under 30 år, som har udmærket sig i deres videnskab.
1 2 3 4

Nyheder

Usædvanlig dykkerevne kortlagt – med inspiration fra sæler
20. april 2018
Solidt driftsresultat og rekordhøjt beløb til uddelinger
18. april 2018
Videnskabelig medarbejder til ’Grants & Prizes’
13. april 2018

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge