Category

Lundbeckfonden
Mennesker, som lider af overdreven træthed om dagen, har som regel mistet en lille struktur i hjernen, som styrer vores normale søvnmønster. Den nyudnævnte Lundbeckfond fellow Birgitte Rahbek Kornum fra Gllostrup Hospital vil undersøge, om det er vores eget immunforsvar, som står bag og udløser træthedssyndromet narkolepsi.
Siden Newtons dage har fysikere lært fire naturkræfter at kende, men nyudnævnt Lundbeckfond Fellow Claudio Pica fra Syddansk Universitet vil finde en femte.
Det er stadig en gåde, hvordan stamceller bærer sig ad med at forny vores kroppe. Det vil den nyudnævnte Lundbeckfond Fellow Kim Jensen lave om på i gensplejsede mus, hvor stamcellerne giver sig til kende ved at lyse i forskellige farver. Målet er at blive klogere på sygdomme lige fra mavesår til kræft.
Lundbeckfonden støtter DTU forsker Thomas Andresen med 10 mio. kr. til hans arbejde med at designe nanokapsler, der kan levere kombinationer af lægemidler direkte i kræftvæv. Det kan give mere effektiv behandling, som samtidig er langt mere skånsom ved resten af kroppen.
Aarhus-kemiker Thomas B. Poulsen skal finde ud af, hvordan naturstoffer med en effekt mod kræft virker. Med et Lundbeckfond Fellowship på 10 mio. kr. vil han selv konstruere bedre udgaver af dem og finde de proteiner, som stofferne påvirker. Det åbner op for nye muligheder til at behandle kræft.
27 år og på vej til at blive verdensførende inden for sit felt. Kira Irina Astakhova har netop modtaget Lundbeckfondens talentpris på 100.000 kr.
Kroniske infektioner er et stigende problem i vores verden. Det skyldes, at bakterierne klumper sig sammen, og det beskytter dem mod både antibiotika og kroppens immunforsvar. Den nyudnævnte
Fysikere har i over 25 år grublet over, hvordan særlige materialer bliver superledende uden at skulle køles ned til flere hundrede minusgrader. Brian Møller Andersen ved Niels Bohr Institutet skal med 10 mio. kroner fra Lundbeckfonden prøve at løse mysteriet.
Med 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden skal statistiker Morten Mørup fra DTU kortlægge og identificere hjernens overordnede kommunikationsmønstre ud fra data fra hjerneskanninger. Den viden kan bruges til bedre at diagnosticere og evaluere effekten af behandlinger af hjernesygdomme som sklerose og Parkinsons.
I går aftes uddelte Lundbeckfonden mere end 80 mio. kroner til unge lovende talenter i den danske forskerverden. Fonden kan samtidig oplyse, at Steffen Kragh vil blive indstillet til fondens bestyrelse.
1 2 3

Nyheder

Usædvanlig dykkerevne kortlagt – med inspiration fra sæler
20. april 2018
Solidt driftsresultat og rekordhøjt beløb til uddelinger
18. april 2018
Videnskabelig medarbejder til ’Grants & Prizes’
13. april 2018

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden Ventures

Lundbeckfonden Emerge