Aktuelle temaer

Lundbeckfonden afholdt i maj 2016 en workshop med det formål at identificere de væsentligste forskningsområder inden for det biomedicinske felt. På workshoppen drøftede ledende forskere og forskningsadministratorer trends og faglige områder, hvor en øget forskningsindsats kan forventes at medføre en væsentlig impact. Fondens bestyrelse besluttede ud fra dette, at Lundbeckfondens strategiske bevillinger i de kommende år vil ske inden for følgende temaer:

  • Øget forståelse af sygdomsudvikling/-mekanismer og forbedrede muligheder for forebyggelse
  • Udvikling af ny og mere præcis diagnostik og behandling

Opslag

Under temaet “Øget forståelse af sygdomsudvikling/-mekanismer og forbedrede muligheder for forebyggelse af sygdom” indkaldte fonden ansøgninger der adresserer “Inflammation og udvikling af sygdomme i det centrale og perifere nervesystem.”

Lundbeckfonden opfordrede til tværdisciplinære projekter, hvor forskerteams arbejder sammen på at løse videnskabelige problemer og indkaldte ansøgninger inden for to kategorier:

  • Store, tematiske projekter på mellem 10-15 mio. kr. eller
  • Tematiske alliancer på mellem 20-30 mio. kr. Mindst to partnere fra forskellige forskningsinstitutioner skal indgå i alliancen.

Der var ansøgningsfrist 1. marts 2017 og du kan finde opslaget (på engelsk) her.

Lundbeckfonden

Nyheder

Lundbeckfonden igen kåret til Danmarks mest åbne og transparente fond
19. oktober 2017
Partnernetværk sikrede forhistoriske mennesker mod indavl
17. oktober 2017
Ny lov om sundhedsdata stiller nye krav til forskning
27. september 2017