Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
14.03.2017
Vær med til at finde Danmarks bedste lærer
Få ting kan være så afgørende for ens skoletid som en rigtig god lærer!
Dato
10.03.2017
Forskere får 20 mio. kr. til at smugle medicin forbi hjernens grænsekontrol
Effektiv transport af medicin ind i hjernen er afgørende for behandlingen af patienter med hjernesygdomme. Derfor giver Lundbeckfonden nu yderligere 20 mio. kr. til et forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan blod-hjerne-barrieren fungerer, bl.a. så vi kan skræddersy medicin, der slipper lettere igennem.
Dato
09.03.2017
Store danske fonde støtter nye modelskoler
Kata Fonden står bag initiativet LEAPS, der er støttet af Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden, Villum Fonden, Bitten & Mads Clausens Fond i samarbejde med fire kommuner over seks år skal udvikle en engagerende læringsform, hvor naturfagene integreres i alle fag, mens undervisningen er projektbaseret og anvendelsesorienteret. 
Dato
06.03.2017
Banebrydende forskning i læring hædres med verdens største hjerneforskningspris
Lundbeckfondens store forskerpris The Brain Prize gives i år til tre hjerneforskere med base i England for at forklare, hvordan læring er forbundet med hjernens belønningssystem. Prisvinderne har bl.a. fundet en nøgle til at forstå de mekanismer i hjernen, der kan føre til ludomani, narkomani og alkoholisme. 
Dato
22.02.2017
Dansk biotek-miljø blomstrer igen
De toneangivende private fondes stigende investeringer i nye danske biotekselskaber er den primære årsag til, at miljøet igen er ved at få luft under vingerne efter de hårde finanskriseår. Det vurderer formanden for Dansk Biotek i Frederiksborg Amts Avis.
Dato
23.01.2017
Dansk hjerneforskning på vej op i superligaen
Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at dansk hjerneforskning sammenlignet med andre lande er i en rivende udvikling, men at der er fortsat er meget at stræbe efter for at blive blandt verdens førende
Dato
07.12.2016
Lundbeckfonden annoncerer tematisk opslag 2016
Dato
01.11.2016
Fire unge forskere hædret med Lundbeckfondens Talentpris
Igen i år tildeler Lundbeckfonden talentpriser til fire unge forskningstalenter, der ikke er fyldt 30 år. De har alle fem på et meget tidligt stadie i deres karrierer ydet en bemærkelsesværdig og lovende forskningsindsats.
Dato
27.10.2016
50 millioner til fem nye Lundbeckfonden Fellows
Omkring 10 procent af Lundbeckfondens uddelinger går hvert år til en række fellowships til nogle af de dygtigste forskere på danske universiteter og forskningsinstitutioner. Dermed udgør de en væsentlig del af fondens bidrag til den sundhedsvidenskabelige forskning i Danmark.
Dato
27.10.2016
Alexander N. Zelikin er årets modtager af Lundbeckfondens Yngre Forsker-pris
Alexander Zelikin modtager prisen for sit imponerende arbejde med at designe materialer, som kan bringe lægemidler frem til det sted i kroppen, hvor der er brug for dem, og sørge for at de bliver aktiveret og virker præcis der.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste