Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook

Nyhedsbrev

Lundbeckfonden Lectures

Kropsvægt iStock-497687612 - 2017
09.03.2017 kl. 19:00 - 21:00
Kategori
København
Kropsvægt - fakta, evolution og idealer

Hvad afgør om vi er tykke eller tynde? Hvorfor er det så svært at opretholde et ønsket vægttab? Har vi selv kontrollen, eller er det styret af hjernekemi og evolution? Og kan man tale om rigtigt og forkert kropsfedt i det moderne samfund?

Kropsfedt har i mange år været tabu i den vestlige verden, men de senere år har vi set plus size-modeller indtage en væsentlig placering i modeverdenen. Er kropsfedt ved at blive 'in' (igen), og hvilken status har kropsfedt i nutidens populærkultur?

Nye teorier om årsagerne til fedme bygger på en direkte kobling mellem hjernen og fedtvæv udviklet gennem evolutionen. For vores fjerne forfædre var samarbejdet om at skaffe føden og deles om den en central måde at holde sult fra livet på og dermed overleve og sætte børn i verden. Ideen er, at evolutionen har bygget vores hjerne til at læse psykosociale problemer som en risiko for mangel på føde, der udløser opsparing af energi til fremtiden ved oplagring af fedt. Så måske skal vi kigge på vores sociale relationer for at finde forklaringen på vores kropsvægt? 

Forelæsere:
Thorkild I.A. Sørensen, professor i metabolisk og klinisk epidemiologi, Københavns Universitet
Michael Bang Petersen, professor i statskundskab, Aarhus Universitet
Lise Dilling-Hansen, ph.d. i oplevelsesøkonomi

TILMEDIG DIG HER

  1. Pris
    Pris: 50 kr. inkl. grovbrøds sandwich, vin/vand
  2. By
    København NV